Окръжен  съд – Пловдив не уважи искането на Окръжна прокуратура – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо  Костадин Пелтеков, като му наложи мярка "подписка", предаде репортер на Glas.bg.

"Внимателно се запознах с доказателствата, събрани до момента. Те не са много, още се събират, но се запознах с наличните в кориците на делото. Не са на лице предположенията за налагане на най-тежката в закона мярка.

Основното е реалната опасност да се укрие. Тук обаче такава опасност няма. Прокуратурата говори за друг имот, за друга собственост, каквато не е видно да има. Той се е обадил на 112, чакал е органите на място и е обяснил какво е извършил.

Съдът не вижда и опасност Пелтеков да извърши друго престъпление. Адекватна в случая мярка е "подписка", която и налагам" , бяха мотивите на съда.

След заседанието Радост - майка да убития и жена на обвиняемия, нападна прокурора извън залата, казвайки му какво са преживяли тя и съпруга й:

"Не пожелавам на никой такъв живот - 20 години тормоз!"

Прокурорът ѝ контрира безкомпромисно: "Аз ли съм го възпитал? Аз ли живях с него 20 години?". А жената отвърна: "Обществото е виновно. Не сте живели в такъв ужас, не го пожелавам на никой!".

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване в тридневен срок. Ако има такова, то следващото дело ще се проведе на 3 октомври от 10 часа в Апелативен съд - Пловдив.

"Всяка друга мярка да беше, нямаше да я протестирам. Но подписка...", коментира пред сградата на съда прокурорът.