Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К. Дончев, извършил престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. На 06.05.2016 г. обвиняемият имал среща с бившия съпруг на дъщеря си – Б. Назъров. Съгласно определения със съдебен акт режим на контакти на бащата с детето, Дончев поверил внучката си на пострадалия, като било договорено, че момичето ще бъде предадено обратно следобед на същия ден в района на „Джамията“ в гр. Благоевград.

В изпълнение на уговорката бащата завел дъщеря си на плуване и в 19 ч. я докарал на уреченото място, където ги очаквал Дончев. На тръгване Назъров казал, че ще я вземе отново на следващия ден, разрешен от съда за контакти.
 
Обвиняемият се противопоставил на това заявление, на което бащата на детето отвърнал, че няма да се разправя и в случай, че дъщеря му няма да бъде доведена, ще дойде с полиция.

Дончев реагирал негативно и отправил цинични думи и заплахи по адрес на бившия съпруг на дъщеря му, след което извадил от багажника на управлявания от него лек автомобил брадвичка и се насочил към Назъров.
 
Обвиняемият нанесъл множество удари на пострадалия в различни части на главата и тялото му, вследствие на което започнало обилно кръвотечение. Свидетели на случващото станали както внучката му, така и случайни минувачи, които извикали бърза помощ.

Извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е установила, че на Назъров било причинено мозъчно сътресение, контузии и порезни рани на главата, гърдите, гърба и ръцете. Предстои делото да продължи в съда, уточнява struma.bg.