Тя е базирана на екстракт от стволови клетки от гардения, който  стимулира синтеза на колаген, забавя процесите на  неговата деградация и инхибира /подтиска/ синтеза на колагеназит. Това превръща серията „Гардения и роза“ в деликатно, но безпощадно оръжие срещу белезите на времето и стареенето.

Серията "Гардения и роза" на Рефан - компанията, която тази година спечели приза "Любима марка на българския потребител за 2017 г.", както и първите места в категориите "Козметика" и Българска марка", съдържа: дневен крем за лице, нощен крем за лице, серум за лице, измивен крем за лице.

Колагенът е основната съставка на кожата, отговорна за стегнатия и младежки вид. С напредването на годините се наблюдава ускоряване на процесите на деградация на колагена, което обуславя отпускането на кожата и появата на бръчки. За това допринасят и други фактори, като УВ лъчите, пушенето, хлорираната вода, свободните радикали и възпалителните процеси. Екстрактът от стволови клетки на гардения ефективно помага за възвръщането на здравия и стегнат вид на кожата.
Ценна добавка към продуктите е българското розово масло, което  съдържа над 300  съставки и отдавна е доказало благотворното си влияние върху кожата.

Серията „Гардения и роза“ има тонизиращ и стягащ ефект върху капилярите. Продуктите оказват отличен ефект при дерматити и екземи. Имат регенериращо действие при третиране на рани и  белези. Действат  противовъзпалително и заздравяващо и при слънчево изгаряне.
Гардения и роза“ е предназначена за всичките типове кожа и особено за суха, чувствителна и застаряваща.

Всичко за "Гардения и Роза" на Рефан можете да прочетете ТУК>>>