8 пътници са пострадали при евакуация от самолет на летище Шереметиево в Москва заради опасност от пожар на борда на машината, съобщава ТАСС, цитирани от bTV.

Инцидентът е потвърден официално и от Министерството на извънредните ситуации и гражданската защита на Руската федерация.

Отменен е полета от Москва до Ереван на авиокомпанията "Нордуинд Еърлайнс". Руското ресорно министерство съобщава, че по време на регулиране на пистата за излитане се е включила противопожарната аларма в пилоската кабина на "Боинг"-а.

Бил е подаден и сигнал за дим в самолета. Организирана е евакуация на пасажерите, при която обаче са пострадали осем от тях и двама са приети в болница.

Летищните власти признават, че при евакуацията петима от осемте пострадали са със "средно тежки травми". По информация на директор "Връзки с обществеността" на Шереметиево - Анна Захаренкова, дим се е появил в пътническия салон, когато самолетът се отправил към пистата за излизатене.

От компаният собственик на самолета признават за инцидента, но не дават подробности за произхода на проблема.

На борда на машината е имало 187 души, които ще бъдат транспортирани до Ереван с друг самолет.

Според информация на ТАСС причината за дима е попадането на хидравлична течност и масло във вентилационна и климатична система на самолета.

Това е поредният инцидент със самолет на "Боинг" за последната година, два от които завършиха със трагични катастрофи.