Съпругата на крупен бизнесмен от Екатеринбург осъди дилър на Tesla за 20 млн. рубли, или близо 300 000 евро. Жената на собственика на търговските центрове „Гринуич“ и „Пасаж“ Игор Заводской Татяна подаде иск в съда срещу американската компания за неизправния си електрически автомобил с марката Tesla Model X 100D. 

Заводская купила скъпото возило от Moscow Tesla Club през април 2018 г., като през август излязъл от строя единият електронен ключ, а месец по-късно – и вторият, пише Монитор. В резултат на това колата престанала да пали от стартовия бутон. В отговор на жалбата продавачът предложил на ощетената си клиентка за своя сметка да изпрати автомобила в Берлин за препрограмиране на ключовете. Татяна обаче отхвърлила офертата и подала иск в Октябърския районен съд в Екатеринбург срещу Moscow Tesla Club с искане да й върне парите за неизправното возило.

Магистратите удовлетворили жалбата на Заводская и задължили да върне парите на клиентката си, както и да плати солена глоба. От своя страна Moscow Tesla Club подал апелация в Свердловския областен съд, който обаче оставил решението на предишната инстанция без изменение.