Електропровод за високо напрежение се запали на столичния булевард "България" в посока към Околовръстно шосе, предаде TrafficNews. На място има полицейска патрулка, линейка и пожарни, които гасят пламъците. 

Малко по-късно от ЧЕЗ съобщиха, че заради повреда в електропроводи, собственост на държавния Електроенергиен системен оператор /ЕСО/, се е стигнало до изключване на подстанция „Бояна“ в София. Без електрозахранване са кварталите Бояна, Киноцентър и част от кв. Манастирски ливади в столицата.

ЧЕЗ Разпределение България мобилизира всички свои налични екипи за осигуряване на алтернативно електрозахранване на засегнатите потребители в най-кратки срокове. Компанията ще поддържа подаването на електрозахранване по резервна схема, до пълното възстановяване на повредата по мрежата на ЕСО, съобщиха още от енергийното дружество.

От Енергийния системен оператор (ЕСО) уточниха, че се е запалил подземен кабел на ЕП 110 kV "Буерица". Огънят впоследствие засегнал и 110 kV кабел на съседния електропровод "Резиденция". Очакванията са до 14:30 часа да бъде възстановено захранването на подстанция „Бояна“, съобщиха от ЧЕЗ.