Британски турист се размина на косъм от смъртта, след като се пусна по водна пързалка в Испания. Счупил врата си на две места след удар в басейна и останал парализиран доживот.

Дейвид е 23-годишен мъж от Есекс. Отишъл в популярния парк “Акваландия” в Бенидорм на 8 юли, заедно с приятелката си. Когато решил да се пусне по една от водните пързалки обаче не подозирал, че повече няма да може да ходи.

Дейвид решил да се пусне с главата надолу по водната атракция, когато се ударил два пъти - веднъж в самата пързалка и втори път в басейна. След удара счупил два прешлена и получил сериозна травма на гръбначния стълб. Бил откаран незабавно в болница, в момента е прикрепен към животоподдържащ апарат, а лекарите са предупредили семейството му, че може никога да не проходи и да остане парализиран от кръста надолу. Секунди след самия удар Дейвид все още бил в съзнание. Загубил чувствителността на краката си още във водния парк.

Семейството му е стартирало кампания за дарения и се надява, че добри хора ще помогнат за събирането на непосилната сума от 75 хиляди паунда за лечението на Дейвид. Непосредствено след инцидента родителите на младежа отишли да видят къде се е разиграл злощастното събитие и с изненада открили, че водната пързалка все още е отворена, въпреки случилото се там преди дни.

Пред “Дейли мейл” семейството разказва, че са очаквали поне да има някакво разследване, но с изненада установили, че всичко си продължило постарому.

“Акваландия” е една от най-големите атракции в испанския курортен град Бенидорм. Той е отворен за посетители целогодишно, а атракциите в него са разделени на три кагегории. Деца под 6 години трябва да се пускат по водните атраткции с придружител. В “Акваландия” има две пързалки, които попадат в последната, най-страховитата категория. Това са “Банг Банг” и “Вертиго”, с които се развива скорост от 100 км/ч. Водните атракции са с височина 100 метра, а пускането трае само 3 секунди.

Официален говорител на “Акваландия” е заявил пред медиите, че е напълно абсурдно да се смята, че пързалките не са обезопасени. По думите му преди началото на всеки туристически сезон вътрешни служители правят обстоен преглед на състоянието на водните атракции, а освен това работниците в аквпарка извършват и ежедневни рутинни проверки. “Нещо повече - пострадалият не е следвал инструкциите за безопасност на самата пързалка”, настоя представителят на “Акваландия”.