Част от стара къща се срути в изкоп за нова кооперация в центъра на София. Инцидентът е станал снощи на столичната ул. “Софроний Врачански”. Пострадали хора няма, а районът незабавно е бил обезопасен. Хората, живеещи в съседните сгради са били евакуирани.

Строежът тече от няколко месеца. Идеята е там да се издигне нова кооперация. Затова бил направен изкоп. Собственикът на имота има издадено разрешение за строеж. Има и открита строителна площадка, обясняват от bTV.

Към настоящия момент е констатирано, че има отклонение от одобрения инвестиционен проект по отношение на укрепването на изкопа, обясни арх. Николай Диков, зам.-кмет на район „Възраждане”. Иначе казано, по думите на зам.-кметът, укрепването на изкопът не е извършено така, както би трябвало спрямо одобрения инвестиционен проект.

Атанаска Ценева от надзорната фирма потвърди думите на арх. Диков. Изкопните работи са започнали само в една част заради лошото състояние на съседната сграда. Строителят е предупреден, че трябва да спазва проекта.

Следва всички строителни книжа да бъдат предадени към ДНСК за последващи действия.