BMW официално обяви, че ще постигне целта си от общо 25 електрифицирани модела през 2023 година – две години по-рано от обявеното. Благодарение на гъвкавите автомобилни архитектури за напълно електрическите,  plug-in хибридните задвижвания и задвижванията с двигател с вътрешно горене компанията ще може да отговори бързо на променящите се условия. Повече от половината от 25-те модела ще бъдат напълно електрически.

„Продължаваме напред в трансформацията по посока на устойчива мобилност, като по този начин нашата компания е подготвена за бъдещето: през последните две години последователно сме вземали многобройни решения, които сега въвеждаме по пътищата. До 2021 г. ще увеличим двойно продажбите си на електрифицирани автомобили в сравнение с 2019 г. „, каза днес в Мюнхен Харалд Крюгер, Председател на борда на директорите на BMW AG. „Ние ще предлагаме 25 електрифицирани автомобила още през 2023 г. – две години по-рано от първоначално планираното. Очакваме силен ръст до 2025 г: продажбите на нашите електрифицирани автомобили трябва да се увеличават с около 30% всяка година.“

Като част от новия комуникационен формат #NEXTGen BMW Group представя следващото поколение на мобилността и следващите си стъпки в тази посока. BMW Vision M NEXT ни позволява да видим как ще изглежда динамичното бъдеще на марката BMW под формата на вълнуващ електрифициран спортен автомобил. BMW Vision M NEXT е ясно насочено към човека, който шофира автомобила, и е оборудвано с интелигентни технологии, които да го превърнат в ултимативния водач. BMW Motorrad Vision DC Roadster представя бъдещето на BMW Motorrad с алтернативна форма на задвижване. Този изключително емоционален мотоциклет запазва идентичността и емблематичния външен вид на BMW Motorrad, но предлага и една нова форма на радост от шофирането.

До края на 2019 г. компанията иска да има повече от половин милион автомобила с напълно електрически или plug-in хибридни задвижвания по пътищата

В рамките на две години компанията ще предлага 5 напълно електрически серийни автомобила: освен BMW i3, от което досега са произведени над 150 000 екземпляра, през тази година в завода в Оксфорд (Великобритания) ще стартира производството на напълно електрическото MINI. През 2020 година то ще бъде последвано от напълно електрическото BMW iX3 от Шънян (Китай), както и BMW iNEXT, което ще се произвежда в Динголфинг (Германия), и BMW i4 от завода в Мюнхен (Германия).