Има нарушение от страна на директора на Шесто основно училище „Св. Никола“ Дарина Гайдарова е установила комисия, назначена от началника на РУО Стара Загора Татяна Димитрова. Проверката потвърдила, че на изпита на седмокласниците по математика от Националното външно оценяване, формулите на учениците са раздадени в началото на втората част. За нередностите сигнализираха родители на ученици.

На Дарина Гайдарова ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност по реда на Кодекса на труда, увери началникът на образователното управление Татяна Димитрова. Наказанията са забележка, предупреждение за уволнение и уволнение.

От директора на Шесто основно училище ще бъдат поискани писмени обяснения по случая и тогава ще се вземе решение за вида на наложеното наказание. Крайният срок за това е до два месеца след откриването нарушението.

Ученикът може да използва предоставените математически формули по време на работата и по двете части от Националното външно оценяване по математика,  сочат правилата, утвърдени със заповед на образователния министър от края на миналата година.