Месец след като се завърна на победния път, днес стана ясен и следващият опонент на бившия претендент за световната титла в тежка категория – Хюи Фюри (22-2). 24-годишният британец ще се изправи срещу бившия световен шампион на WBC – Самюел Питър (38-7). Двамата ще се срещнат в един от подгряващите мачове на срещата между Амир Хан и Неераж Гоят, която ще се проведе в Саудитска арабия на 12 юли.

В края на месец май братовчедът на Тайсън Фюри победи безизвестния Крис Норад и се зарече в най-скоро време отново да бъде сред топ имената в дивизията, но следващия му съперник слага това твърдение под сериозно съмнение.

38-годишният нигериец пък е далеч от най-добрите си години на ринга, въпреки че записа две победи в последните си три срещи. Последният истински противник на Нигерийския кошмар бе Кубрат Пулев, който отказа Питър след три рунда в „Арена Армеец“.

През октомври Фюри също се би с Кобрата, но софиянецът отново бе по-добрият боксьор и закономерно взе победата след единодушно съдийско решение.

Източник: boec.bg