Вече бившият национален селекционер на България Любомир Минчев даде интервю пред “Тема Спорт”, в което говори за редица неща, свързани с басектболния представителен тим на страната ни. Треньорът на Берое подчерта, че знае, чеи ма хора, които ще разберат причините за напускането му, но и такива, които няма да го приемат.

“Първата и основна причина е свързана с липсатан а подкрепа и доверие от някои от членовете на Управителния съвет на федерацията. През всичките години имах два пъти желание да се изместят мачове от вътрешния календар, за да се съобразят с националния отбор. Защото по новата система на ФИБА имаме 4 дни за подготовка. И двата пъти ми беше отказано. Аз трябваше да се съобразя като треньор на националния отбор, което за мен не е нормално. За мен това е показателно, че има хора, които не се съобразяват с интересите на националния отбор и не могат да превъзмогнат личното си отношение към мен. Говоря най-вече за представителите на Левски Лукойл. Два пъти заради този отбор не станаха смените на датите”, разкрива Минчев.

@@@


“Първият разговор, който Глушков проведе с мен, бе след петия мач с Балкан, при това бе само загатване. Тогава му казах, че те трябва да кажат дали искат да остнаа или не. Визирах хората, които се противопоставяха на моето присъствие. Според мен обаче тогава вече бе доста късно за подобни разговори. Смятам, че още в началото на декември след загубата във Франция трябваше да се проведат разговори и да се види дали продължаваме или не. Ако не продължаваме, да се разберем и, както Босна направиха, да се сложи друг човек, който да поеме отбора от февруари”, бе коментарът му по адрес на преговорите за нов договор.

@@@


“Нещата са противоречиви. От една страна е целта, която сме имали - класиране на европейско и световно. Доколко е било реално или не, е друга тема, но не сме успели, така че не съм я реализирал. Като игра и представяне обаче не може да бъдем недоволни. Или поне аз, защото сигурно има и недоволни”, анализира времето, прекарано начело на България Минчев.

@@@


“Винаги може повече. Имаше мачове, които загубихме с малка разлика и си имаме вина за тези резултати. За мен бе удоволствие да работя с момчетата. Благодаря им за отношението, пожелавам им успех и искам да им кажа, че добрата атмосфера и желанието да играят за националния отбор първо идва от тях. Заслугата е тяхна”, завършва Минчев.