„Няма кой друг да ни сбъдва животите, ние трябва да си ги сбъдваме!“. Това сподели кореспондентът на Дарик в Казанлък Деляна Бобева при представянето на своята първа книга. „Живот БО“ съдържа статии и интервюта на Деляна с известни и не толкова известни личности, които откровено и непринудено споделят пред автора свои размисли за живота, хората, илюзии и каузи.
община Казанлък

В Музея на розата, навръх Еньовден,  Деляна разказа пред приятели, колеги, почитатели и близки за началото си в журналистиката през 1993 година и за 26-годишното си приключение да открива пъстри истории, характери, съдби.
община Казанлък

Мотото на срещата „Имам за какво да благодаря на всеки човек в моя живот“ тя обясни със свое зряло прозрение, че „човек съществува благодарение на приятелите си“ и го определи като „жест към всички онези хора, които са били до мен през годините“. Деляна благодари „на всеки човек за срещата с него, защото всяка среща е урок“.
община Казанлък

„Деляна е многолика и сигурно за всеки от вас тя е такава, каквато я е видял, а тя за себе си – такава, каквато си е“, описа цветните образи на автора кметът Галина Стоянова. „От тази среща аз чух три неща, това е нейната същност, според мен: Вярвам в доброто! Искам да бъдете добри хора! Бъдете добри хора"!
община Казанлък

Изданието „Живот БО“ е по идея на приятели от журналистическата гилдия в региона, по случай 50-годишния юбилей на Бобева или Бо, както я наричат близките. Представянето на нейната книга тази вечер бе подаръкът от Община Казанлък за годишнината.
община Казанлък

Думите са кодове, да спасяваме красивото слово, призова журналистът Деляна Бобева своите приятели и колеги.