Резервният вратар в тима на Ботев Враца от изминалия сезон е стражът, който пристигна днес на проби в Ботев Пловдив. Става въпрос за французинът Юго Коантар, който има един единствен мач за тима от северозапада през миналия сезон. Преди това Юго е играл за Струмска слава. Той е роден в малък град, в който се практикуват само два спорта – футболът и ръгбито.

„Теренът по ръгби беше съвсем близо до къщата ни. По естествен път стартирах с този спорт. Започнах с ръгби на 7-годишна възраст, преди да се насоча към футбола на девет. На13 вече бях приет в школата на Нант, която е една от най-силните във Франция. Там изкарах три години. Научих много неща и разбрах, че искам да бъда професионален футболист. Баща ми е бивш футболист, брат ми също играе футбол. Щом се насочих към футболния терен, се влюбих в този спорт. Благодарен съм, че се занимавах и с ръгби, защото този спорт ме научи на ценности, които и днес ми помагат във футболната кариера.

Вратарският пост има допирни точки с ръгбито, защото се играе и с ръце. Получи се добър избор, с който извличам най-доброто и от двата спорта. Във футбола започнах като полеви играч. После осъзнах, че ще съм най-полезен на вратата. Казах на треньора да ме пусне вратар и оттам всичко стартира. Трябва да си перде, за да си добър вратар. В модерния футбол трябва да си комплексен, да можеш да играеш и с ръце, и с крака.“ Когато си вратар, играеш два мача. Първо срещу съперника, а после и срещу самия себе си. Пристигнах в България на 18 юни 2018 г. Чувствам се добре“, завява преди 1 година Юго пред Гонг, след като подписва със Струмска слава.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PlovdivDerby.com научи, че в Ботев Пловдив на проби тази вечер ще пристигне и юноша на Локо Пд, който стигна до професионален договор със смърфовете. Става въпрос за Жак Пехливанов, който се подвизава на позицията вътрешен полузащитник. Преди да заиграе в академията на смърфовете в тима на старшата възраст, Пехливанов е играл и в школата на канарчетата. Той е бил час от тима на жълто-черните до 17 години.  Иначе футболистът е родом от Свиленград, като в кариерата си до този момент има записани 3 сезона в Несебър и един в Локомотив ГО. Във Втора лига той има записани 59 мача, в които е отбелязал 3 гола и си е заработил 12 жълти картона.

Канарчетата в сряда гостуват на Витоша Бистрица в контролна среща, която ще се играе в столицата от 18:00 часа. На 28 юни Ботев (Пд) ще играе с Етър в Сливен, отнново от 18:00 ч.