Необходими продукти:

за кората:

150 г масло

90 г пудра захар

250 г брашно

30 г бадемово брашно

1 яйце

за крема:

200 г масло

120 г пудра захар

3 яйца

1 ванилия

120 мл лимонов сок

за целувковата украса:

2 белтъка

3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Смесете маслото със захарта за кората на тартите. Постепенно добавете останалите сухи съставки, като накрая сложите толкова от разбитото яйце, колкото да се получи слепнало тесто. Разточете го на диск, покрийте го с прозрачно фолио и го сложете в хладилника за около 30 мин.

2. Махнете фолиото, изрежете от кората кръгове тесто според диаметъра на формите за тарти и го разположете в тях. Печете около 15 мин в предварително загрята на 180°С фурна.

3. През това време пригответе крема, като смесите лимоновия сок, захарта, яйцата и ванилията в огнеупорен съд. Сложете го на водна баня и бъркайте до сгъстяване и получаване на хомогенна смес. Дръпнете я от котлона и добавете маслото. Разбъркайте и налейте крема в изпечените тарти.

4. Разбийте в отделен съд белтъците и пудра захарта на гъст снях. С помощта на шприц оформете целувковата украса и върнете тартите във фурната за още около 10 мин.

Броят на получените тарти зависи от големината на формите за печене, с които разполагате. Масленото тесто в рецептата може да замените с готови кори за баница.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще впечатлявате и семейство, и гости. Ще научите по какво се различават синтетичните витамини от натуралните и и дали може да заменят разнообразното хранене. Ще разберете повече за коварните храни, които всеки ден консумираме, и какви може да бъдат техните странични ефекти. Тук са и шест ястия с месо, подходящи за лека вечеря.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите сладкиши по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни палачинки за съботната сутрин. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кимиона – подценения извор на здраве, а наш специален гост е Славея Николов от Tasty Food for Busy Mums, която споделя рецепти чак от Лондон. От Стаси Петрова, създател на блога „И трохичка не остана“, ще научим какви са сладките й кулинарни попадения от последните месеци.

В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на перфектното барбекю – от това как да избирате месото за него през маринатата и до изпичането, както и как да станете виртуози на домашните бургери. Тук е и седмично меню срещу целулит. Ще ви посъветваме как да станете майстори на салатения дресинг. Ще ви срещнем със средиземноморската кухня, сочена като храната на дълголетниците.

От консултанта по хранене и фитнес треньор Страхил Иванов ще разберете как всеки може да изглежда добре с готвена храна и без лишения. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!