Майката на легендарното детско музикално шоу "Като лъвовете" Катя Кисимова е загинала нелепо в катастрофа на 73-годишна възраст. Тъжната вест съобщи водещият на предаването Николай Априлов.
 
"Днес изпратихме Катя! Какво да кажа! Болка и сълзи! 38-години заедно, до днес", написа във фвйсбука си режисьорът. 

Малко по-късно той разкри подробности за инцидента пред в. "Телеграф": "На Задушница, рано сутринта, разхождайки кучето си, е блъсната от автомобил на ъгъла на "Сливница" и "Христо Ботев". Заедно създадохме предаването през 1991 година. Катя Кисимова се грижеше за кастинга на "лъвчетата"и техния репертоар! Сърцата и отдадена на работата си, тя беше наистина Майката в нашето голямо семейство."

От полицията потвърдиха, че жената е загинала на място при удара в 7:55 ч на 15 юни 2019 година. Възрастен мъж с обикновена кола пътувал в посока Сточна гара, когато по непредпазливост я прегазил. той е останал на място, извикал е органите на реда и очаква своята присъда. 

Екатерина Георгиева Малякова е пълното име по документи на Катя Кисимова. Тя е родена на 9 декември 1945 година и по професия е сценарист. В "Като лъвовете" тя е открила десетки таланти, като сред най-известните са рапърът Криско и фолк-певицата Мария.
 
 


Габровецът е сред дългогодишните участници, изпълнявал песни на "Рики е Повери" заедно с Марин Русинов, който сега е в Музикалния театър във Велико Търново, и малката-голяма Светлана Трифонова, която наскоро стана майка, но продължава певческите си изяви с групата си. 

"За мен "Като лъвовете", Ники Априлов и Катя Кисимова са стартът на желанието ми да пея, на певческата ми кариера. Първата ми проява като дете никога няма да я забравя. Бях с 40 градуса температъра, но той ме хвана за ръка, овладях се и си изпях песента. Това са едни хора, които обичат децата. Развиваха децата - говор, дикция, работа в студиото. Винаги го помня с усмивката, къдриците, чувството за хумор и момента, в който влезе и той не е в настроение, някой нещо не е направил. Става, скарва се и всичко замръзва. Той ще остане истинското начало за мен. Днешните хора зад мен трябва да са му благодарн", споделя Мария.