На 27 юни от 14.30 часа в затвора в Пловдив пандизчии ще станат актьори. Тогава ще се състои театрална постановка по проект "Изкуството на живота, чрез живота на изкуството“, която е част от програмата на "Пловдив 2019". 

Актьорите от групата работят с режисьора Лилия Секова от началото на месец май 2019 година, като занятията са два пъти седмично.

Първоначално желание за участие са изразили над 20 лишени от свобода. "В началото участниците се занимаваха с актьорски ролеви и неролеви игри, различни похвати, в които те показват своите артистични заложби, говорни упражнения и упражнения по четене на текст", казват организаторите на проявата..

Към момента активни участници в групата са 10 лишени от свобода, с които бе дискутирано кои са причините да попаднат "зад решетките" и така бе написана малката пиеса.

Историята, която ще се разиграе, е история на един от лишените от свобода. История за необмислените постъпки, които довеждат един млад човек до затвора - употребата на наркотици, последвалите кражби и посегателства над личността на други хора.