„Почивай в мир Слънчице Прекрасно! Аллах с Дженнет (рай - б. р.) да те дари! Винаги ще те помним. Дано там си на по-добро място! Никога няма да те забравим Милятче... Много ще ни Липсваш“, с тези думи се сбогува с Милятка Купенова нейна приятелка. Написани са в профила на тийнейджърката, която загина във водите на река Върбица.


Припомняме, че Милятка и нейна приятелка се удавиха в близост до моста за Садовица.

23 юни - неделя, е обявен за ден на траур в община Момчилград в памет на двете загинали деца. Със заповед на кмета Сунай Хасан са отменени всички увеселителни прояви, а знамената в общинските учреждения ще бъдат пуснати наполовина.


Момичетата - на 15 и на 16 години, са учили в средното мюсюлманско училище в Момчилград. В петък следобед отишли с връстници да се разхладят в „Бента“, както местните наричат вира под моста за Садовица.

Те се къпели, когато край тях се появила водна змия и ги паникьосала. В суматохата, вместо да излязат от водата, двете момичета влезли към дълбоката част на вира и потънали.

От село Осиково е загиналата Милятка Купенова.“Едно момиче, изпълнено с много амбиции и мечти, всекидневно се бореше за своите цели. Едно усмихнато и лъчезарно момиче, което със своята невинна усмивка стопляше душата на всеки. Тя е толкова невинна, мила и добра, а сега вече, мила, ти си Ангел. Почивай в мир!”, написа нейна приятелка във фейсбук.

Източник: 24rodopi.com