Районeн съд – Варна осъди 29-годишен мъж за опит за нарушаване неприкосновеността на чуждо жилище. Деянието е престъпление, наказуемо  от Наказателния кодекс.

Случаят е от м. юли 2017 г. Приятелката на подсъдимия изявила желание да се разделят, като отказала да се среща повече с него и престанала да отговаря на телефонните му обаждания. На 29 юли 2017 г., късно вечерта, той отишъл в близост до жилището на състудент от нейната компания, с намерението да я открие и да разговаря с нея. Видял през прозореца приятелката си в апартамент на първия етаж от сградата, започнал да звъни продължително през домофона, включително и на съседи, докато някой му отключил входния портал.  Подсъдимият започнал да блъска директно по вратата на апартамента и да крещи на приятелката си да излезе, като изтръгнал кабелите за интернета към жилището. Компанията вътре подала сигнал на тел.112 за случващото се. Междувременно подсъдимият излязъл извън сградата, с ловкост се хванал за перваза на прозорец към апартамента, повдигнал външната щора и счупил стъклото в опит да проникне в чуждото жилище.

Деянието е извършено нощем и е останало недовършено, поради независещи от волята на дееца причини. 29-годишният мъж е с чисто съдебно минало. След постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение с признаване на вината, на подсъдимия беше наложено наказание от 5 месеца лишаване от свобода. Изтърпяването на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе осъден да заплати направените по делото разноски. Одобреното от съда споразумение е окончателно и влиза в сила веднага.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html