Нападателят Валери Божинов, който отбеляза гол за Ботев (Враца) срещу Славия (1:2), напусна терена с травма през второто полувреме. Опитният футболист падна лошо, след като скочи за висока топка с Георги Петков. Бившият играч на Ювентус веднага беше заменен, като се уплаши, че е получил сериозна контузия. При последвалите прегледи стана ясно, че няма нищо сериозно, като само е с усукан глезен, което ще му попречи да тренира на пълни обороти следващите 2-3 дни, сподели Божинов пред Sportal.bg.

Както е известно, 33-годишният играч все още е собственост на Левски, но Петър Хубчев не го иска в състава си. Именно поради това "сините" му разрешиха официално да тренира и играе през този месец под ръководството на баща му Сашо Ангелов в Ботев. Врачани го искат и през тази есен за мачовете в Първа лига, след като между август и ноември 2018 година вкара 7 гола в 11 мача, но нападателят все още очаква оферта от чужбина. Именно поради това се стресна да не е получил сериозна контузия.

Божинов беше титуляр в контролата срещу "белите" в Банско, като в 16-ата минута откри резултата след хубаво подаване на Валери Домовчийски.