Скопие. Най-много Халкидики в Гърция, но също и Анталия в Турция и тази година остават най-търсените летни дестинации, според местните туристически агенции, предава македонското електронно издание „Zenski magazin“. Медията пише, че ако семействата вземат решение за частни квартири в Халкидики поради близостта, навика и най-ниската цена, младите хора избират един от гръцките острови или Кушадасъ в Турция с организиран автобусен транспорт.
Анталия и тази година, благодарение на достъпните цени, честите чартърни полети и услугите е хит семейна дестинация. „Най-продаваните пакети тази година са тези за Анталия. Имаме чартърни полети всеки понеделник, петък и от 20 юни започваме с чартърни полети и всеки четвъртък. Има възможност за организиране на 6, 7, 8, 10, 11 или 14 нощувки. Тези условия се продават най-добре, защото сте в Анталия за по-малко от час и половина, а хотели предлагат много добра цена, особено за семейства с деца. Цената е не само атрактивна, но и услуга, предлагана от хотелите, базирана на ол инклузив, което означава, че всички ястия, закуски и напитки са включени в цената“, казва Сузана Зелениковска, отговорен мениджър за продажба в туристическа агенция, цитирана от медията. Тя добавя, че на плажа шезлонгите са безплатни, а за децата има и аквапаркове, предава Радио „Фокус“ в рубриката „Балкански туристически часовник“.
Според Аркан Керим, собственик на друга агенция, тази година летният сезон започва по-късно поради лошото време.
Според друга туристическа агенция, цитирана от медията, това, което тази година е най-търсена, е частно настаняване в Гърция, но също и хотелските договорености.
Превод и редакция: Милослава АНГЕЛОВА