Прищина. Министърът на правосъдието на Косово Абелард Тахири публикува писмо, подписано от американския президент Доналд Тръмп и държавния секретар Майк Помпео, с което се потвърждава споразумението за екстрадиция между двете държави, съобщава прищинският ежедневник Gazeta Express.
Чрез публикация във „Фейсбук“, Тахири заяви, че е получил писмото, потвърждаващо влизането в сила на договора за екстрадиция. Според него, това е историческа сделка между Прищина и Вашингтон.
„Този Договор отбелязва исторически акт в двустранните отношения между Косово и САЩ и е гаранция, че върховенството на закона няма алтернатива и че борбата срещу престъпността ще продължи до края. Историческата тежест на този Договор, който съдържа подписа на президента на САЩ Доналд Тръмп, ще остави следа в историята и държавно-творческия процес на нашата страна“, заяви Тахири.
Вестникът пише, че косовските власти са започнали да арестуват лица, искани от американските власти, или за които има международни заповеди за арест.

Превод и редакция: Иван Христов