Кирил Йорданов от кюстендилското село Слокощица се сдоби с условна присъда, след като във фитнес залата на населеното място удари шамар и спука тъпанчето на Валентин Илиев, докато тренирал. Случката е от началото на тази година, а в основата на скандала става спор кой пръв е започнал тренировката. След като не се разбрали, Кирил не се сдържал и пляснал спортуващия младеж. За да избегне по-тежкото наказание, той поиска споразумение и призна обвиненията, предявени от прокуратурата.

„Разбирам обвинението, признавам се за виновен, разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях, доброволно съм подписал споразумението. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред”, обяви Кирил в съдебната зала.

Магистратите постановиха Кирил да изтърпи наказание “лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, което да се отложи за срок от 3  години, считано от влизане на споразумението в сила.

Въпреки че от години е безработен, Кирил трябва да плати по сметка на РУ на МВР – Кюстендил сумата  от 302,40 лева, представляваща разноски по делото. Одобреното споразумение от съда има последиците на влязла в сила присъда, която е окончателна и не подлежи на обжалване.

ГЕРГАНА ИВАНОВА