Сливен. Благодарности за организирания в Сливен благотворителен концерт за 160-ата годишнина на Болградската гимназия „Г. С. Раковски“ се отправят към кмета Стефан Радев в поздравителен адрес от директора Снежана Корич. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.
Тя благодари на Община Сливен и всички приятели на училището, които са подкрепили благородната инициатива. Концертът се състоя през 2018 година, когато се навършиха 160 години от откриването на гимназията – първото средно българско училище, което се намира в град Болград, Одеска област, Украйна. Организатори на концерта бяха Община Сливен и фондация „Памет“.
„Благодарение на вашата отдаденост и подкрепа младото поколение претворява идеите и потенциала си в оригинални, мащабни и социално значими инициативи. Високо оценяваме грижата ви за поддържане на доброто образователно равнище на българската диаспора в Украйна и в частност на възпитаниците на Болградската гимназия. За нас е чест да работим с толкова родолюбиви, всеотдайни и безкористни съмишленици като вас – хора, отдали сърцето и времето си на каузата на образованието и възпитанието на българските деца в името на бъдещето ни“ пише в поздравителния адрес.
Снежана Корич беше приета от зам.-кмета Пепа Чиликова. На срещата присъстваха още директорката на гимназията в село Городне, Болградски район – Мария Пинти, Иван Иванов – председател на Обществения съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора, Ана Колева – председател на фондация „Памет“, доц. Господин Стефанов и лауреатите от конкурса на тема „Към корените на предците – история, традиции, образование, култура”, организиран от Областна администрация – Сливен, Община Сливен и Фондация „Памет“.