БМФ Порт Бургас отваря врати за обучение по 5 професии, търсени на световния пазар

За всички желаещи да придобият знания, опит и официален документ за професионална квалификация Центърът предоставя съвременно обучение на курсисти от региона и страната


През 2018 година материалната база на Центъра за професионално обучение бе напълно обновена

„БМФ Порт Бургас“ е един от най-големите работодатели в региона, като работниците и служителите към момента надхвърлят 900 души. Социалната политика на дружеството включва поддържане и  развитие на свой собствен Център за професионално обучение. В стремежа си да откликне на нуждите на своите партньори и клиенти, и да е в крак с динамиката на пазара, компанията има особен фокус на поддържане и повишаване на квалификацията на своите служители. Съвременните тенденции в сферата на търговията и логистиката все повече налагат нуждата от придобита специална професионална квалификация. Именно професионалните знания и умения  олицетворяват постоянния стремеж към усъвършенстване на предоставяните услуги, а това е и правилният път за развитие  и превръщане на „БМФ Порт Бургас“ в предпочитан партньор в морския бизнес.

Натрупаният дългогодишен опит и наложени традиции, свързани с професионалното образование и обучение в Центъра за професионално обучение към “БМФ Порт Бургас”, предопределя отварянето му за всички желаещи граждани да придобият знания, опит и официален документ за търсени на световния пазар професии. Центърът предоставя съвременно обучение на курсисти от региона и страната, които могат да заявят желанието си за включване в учебните програми.

Центърът за професионално обучение към „БМФ Порт Бургас“ предлага възможност за придобиване на степен на професионална квалификация и практическо обучение по следните професии и специалности:

1. Монтьор на подемно-транспортна техника /курсове за кранисти/

2. Монтьор на автотранспортна техника

3. Техник на железопътна техника /локомотиви и вагони/

4. Заварчик

5. Шлосер

През 2018 година материалната база на Центъра за професионално обучение бе напълно обновена. Учебните зали по теория разполагат с интерактивни дъски и компютри. Практиката се провежда в учебните работилници на предприятието, което означава обучение в реална работна среда и възможност за придобиване на професионални умения с модерно оборудване. Обучаващият персонал по теория и практика се състои от хонорувани преподаватели /лектори/ с висше образование, притежаващи специалност, отговаряща на изискванията за обучение по съответната професия, и като правило настоящи и бивши служители на пристанището – инженери-механици и електромеханици, машинни-инженери, икономисти, капитани на кораби, консултанти по опасни товари,  магистри по електроснабдяване и електрообзавеждане в транспорта, заварчици, шлосери.

„БМФ Порт Бургас“ ЕАД е най-големият частен пристанищен оператор в България, както като площ, така и като реализиран товарооборот. За седем години обемът обработени товари е нараснал над 3 пъти. За 2018 г. отчетените товари са приблизително 6 млн. тона.

От началото на концесията  компанията стартира изпълнението на амбициозна инвестиционна програма с основна цел модернизиране на инфраструктурата и оборудването на двата терминала. Само за първите седем години от срока на концесията, изпълнените от „БМФ Порт Бургас“ инвестиции за Пристанищен терминал „Бургас Изток - 2“ и Пристанищен терминал „Бургас Запад“  надвишават EUR 126 000 000 (сто двадесет и шест милиона евро).

За повече информация:

T: 056/ 858 282

@: [email protected]




В категории: Бизнес