Аржентинският халф Франко Мазурек е чакан в Левски днес. 166-сантиметровият плеймейкър вече пътува към София за финални преговори с 26-кратните шампиони, като се очаква да стане третото лятно попълнение след черногорския национален вратар Милан Миятович и гръцкия защитник Янис Варгас.
25-годишният футболист ще стане свободен агент на 30 юни, когато изтича договорът му с гръцкия елитен Панетоликос, който завърши девети в шампионата на южната ни съседка.
View this post on Instagram

Disfrutando cada partido

A post shared by Franco Mazurek (@franco_mazurek) on Mar 19, 2019 at 10:48am PDT

Мазурек е юноша на Бока Хуниорс, но няма официални мачове с гранда от Буенос Айрес. Играл е за няколко местни тима,  а от 2017 година е в Европа. Приема офертата на Панетоликос заради приятеля си Федерико Браво, с когото са били заедно в Бока. 
Заради добрите си игри през миналия сезон, той има две оферти от Гърция - от гранда Панатинайкос и Атромитос. Предложението на Левски обаче било по-добро и се очаква халфът да подпише с тима от “Герена”.
С идването му селекцията на Левски няма да приключи. Треньорът Петър Хубчев обяви при заминаването за лагера в Австрия, че в отбора се очакват още трима или четирима нови играчи в близките дни.