Жител на полския град Паенчно е преминал през центъра на града във вечерните часове с танк Т-55 от времето на Съветския съюз под изумените възгласи и погледи на очевидците. В мрежата бяха публикувани кадри от произшествието. От местната полиция са потвърдили за инцидента и са заявили, че 49-годишният мъж, управлявал танка е бил в състояние на алкохолно опиянение, информира "Дейли Мейл". Произшествието се е случило на 12 юни, но едва сега става достояние на обществеността.
 
Полицията е получила съобщение, че в града се движи танк. Пристигналият патрул открил съветски танк, а до него се намирали двама мъже.  Както се изяснило по-късно, единият от тях го е управлявал, а другият се е возил като пътник, като същевременно са били пияни, съобщиха от пресслужбата на органите на реда.

Оказало се, че машината, принадлежаща на бивш военен е била транспортирана от едно място до друго на ремарке, но то се е повредило. 49-годишният поляк бил упълномощен от шефовете си само да свали танка от ремаркето, но той решил да се повози с него из града, взимайки със себе си даже и пътник за компания. Явно преди това, обаче и двамата изпили сериозно количество алкохол.

По-късно полицаите разбрали, че водачът на танка няма право да управлява този тип превозно средство, както и че то няма застраховка. Заради лекомислената си постъпка, която е създала предпоставка за инцидент, полякът е заплашен от до осем години затвор, а за шофирането в нетрезво състояние - още две години.

Танкът престоял до 5 часа сутринта на мястото, където бил открит от полицаите, а след това благодарение на бивш войник отново бил натоварен на транспортиращата го машина.