За седмица: Отнеха книжките на 35 шофьори в Бургаско за неплатени навреме глоби

1321 са шофьорите в Бургаска област, проверени по време на еврооперацията между 3 и 9 юни


1321 водачи са проверени в областта - 10 са хванати с алкохол, а 7 с наркотици

35 водачи в Бургаско останаха без шофьорски книжки за неплатени навреме глоби заради европейска операция. Това става ясно от статистика, предоставена на „Флагман” от Областната дирекция на МВР.

Операцията е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, и е проведена в периода 3 – 9 юни в цялата страна.

В Бургаска област са проверени общо 1321 водачи. На 35 от тях са отнети свидетелствата за управление на моторни превозни средства заради неплатени глоби в предвидения от закона срок.

За 10 водачи е установено, че са шофирали след употреба на алкохол, а за 7 – на наркотични и упойващи вещества.

Без задължителната застраховка „Гражданска отговорност” са хванати 28 водачи.

159 са връчените електронни фишове на шофьори и 11 на пътници в автомобилите, сочи още статистиката за бургаския регион.

От публикация по темата на сайта на МВР става ясно, че операцията е била основно за употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози. Въпреки това са установени и ред други нарушения.

В цялата страна проверените водачи са били общо 20 807.

Установени са 212 под въздействие на алкохол и 48 управлявали след употреба на наркотични и упойващи средства.

По време на операцията екипите са хванали още 286 нарушения за управление на моторно превозно средство без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. На 480 водачи са отнети свидетелствата за управление на МПС заради неплатени в предвидения от закона срок; връчени са 3100 електронни фишове на водачи и 237 на техни спътници. При проверките са открити 9 издирвани лица, установени са и 2 случая на превозване на крадени стоки, сочи статистиката на МВР за цялата страна.


В категории: Животът