Спартак започна лятна подготовка с 22-ма футболисти, които в момента провеждат първото занимание на стадиона в Аксаково.


От утре всеки ден предобед тимът ще работи за кондиция на този терен, а следобед предстоят тренировки с топка в Оброчище.

 

Ето какво заяви за "Петел" старши треньорът Диян Божилов:

"Знаете, че на този етап новите са Николай Петров, Иван Пенев и Рангел Абушев. Имаме и трима футболисти на проби. В близките дни очаквам отговор от двама-трима опитни изпълнители, но по принцип селекцията при нас ще продължи чак до първия ни мач за сезона. Най-големият проблем на Спартак е, че не разполага с база, която да позволи да не се нарушава тренировъчният процес. По този въпрос трябва сериозно да се замисли градоначалникът на Варна, защото клуб с история и традиции като Спартак заслужава да има своя прекрасна база, която да се използва от представителния тим и на която да се произвеждат футболисти за него.

Основната ми цел е ясна - да утвърдя Спартак във втория ешелон. Наясно съм, че ще бъде много тежко и трудно, но аз искам да кажа на феновете на Спартак да подкрепят безрезервно тима и да знаят, че във всеки един мач футболистите ще се раздават максимално за каузата на клуба.

Аз съм убеден, че ако сме единни и задружни заедно - ръководство, привърженици и клуб, можем да върнем доброто име на Спартак и всички в групата да се съобразяват с нас. Засега е сигурно, че първите ни две домакинства във Втора лига с Хебър и Лудогорец II ще са в Балчик. След това се надявам ремонтът на клубния стадион да е приключил и да се завърнем в нашия дом. От Етър постъпиха некоректно към нас и, въпреки че се бяхме разбрали за контрола, впоследствие разбрах, че те са я отказали. Реагирахме бързо и уредихме спаринг на същата дата - 29 юни, с Черноморец (Балчик). На 12 юли също ще срещнем балчиклии. Другите ни две проверки са с Лудогорец II - на 26 юни в Разград и Созопол - 4 юли в Албена. Четири проверки ще ни бъдат достатъчни, след като петата с Нефтохимик пропадна, защото ги срещаме в първия кръг от новото първенство", заяви Божилов.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html