С 26 футболисти, в това число и петима юноши от школата на клуба. замина за първия си подготвителен лагер на Велинград футболният тим на Хебър. В групата за режима в Родопите треньорът на хебърци Николай Митов включи и Спас Видев, Даниел и Мартин Кадьови, Богомил Божуркин и Денис Караасан. Останалите футболисти са тези, които започнаха подготовка с Хебър през миналата седмица.

База на пазарджиклии в следващите две седмици от подготовката ще бъде петзвездният „Гранд хотел Велинград”.
Заниманията на отбора пък ще се водят на стадиона в Ракитово, който до преди 30 години беше една от планинските бази за подготовка на националния отбор по футбол. Именно на заобиколения от борова гора в Ракитово стадион "Септември", Николай Митов ще поти своите питомци с тежки двуразови тренировки.

Първата контрола на хебърци от началото на лятната подготовка ще бъде в събота срещу Нефтохимик (Бургас), който пък вече е на лагер във Велинград и ползва за тренировки местния градски стадион. Спарингът между пазарджиклии и бургазлии ще бъде или на стадиона във Велинград, или на този в Брацигово, като мястото на срещата ще бъде уточнено допълнително. Със сигурност мачът ще бъде с начален час 18 часа.

На този етап сериозни проблеми от здравословен характер в състава на Хебър няма.

Единствено защитникът Васил Геров тренира на облекчен режим заради травмата, която го мъчи от началото на месеца.

Ето и пълната група на Хебър за лагера във Велинград:

Вратари: Димитър Пангев, Петър Дебърлиев, Спас Видев (юноша);

Защитници: Васил Геров, Кристиян Михайлов, Слави Косов, Симеон Иванов, Димитър Везалов, Асен Георгиев, Божидар Васев, Мартин Вълчинов;

Полузащитници: Андриан Краев, Янко Ангелов, Якуб Идризов, Георги Каракашев, Атанас Велев, Даниел Кадьов, Мартин Кадьов, Денис Караасан;

Нападатели: Цветелин Тонев, Родриго Барони, Данииел Пехливанов, Октай Хамдиев, Георги Недялков, Георги Андонов, Богомил Божуркин.