Министърът на спорта Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних наградиха участниците в сезон 2018/19 на Аматьорската минифутболна лига-Варна.


Церемонията по закриването се състоя снощи, а сред останалите важни гости бяха общинските съветници Борислав Нанков и Николай Малев, шефът на Дирекция "Спорт" Кристиан Димитров, Веселин Василев от Общинско предприятие "Спорт" и други обществени личности и спортни деятели. На игрищата на стадион "Спартак" присъстваха около 300 души, които заедно с отборите, участвали в надпреварата, изживяха този празник на спорта. 

Непосредствено преди награждаването се изиграха и няколко срещи от последния кръг в турнира, в които се определиха и крайните класирания в четирите групи от АМФЛ-Варна.

Общо 48 отбора взеха тази година участие в надпреварата, като изиграха 560 мача в рамките на 10 месеца.

Старт на церемонията по награждаването даде  Детска танцова школа "Пламъче“ с ръководител Кирилка Петрова, а веднага след това започна награждаването на отборите.

В Лига 3 третото място зае отборът на МФК Импакт, втори завършиха момчетата от Red Partners, а като първи в крайното класиране бе награден отборът на Арарат – един от постоянните участници в турнира.

В следващата група – Лига 2, третата позиция бе за Дебелият Балет, втори се класира тимът на TNT, а златото грабна ФК Кавалер, който спечели титлата по безапелационен начин.


Втората по сила – Лига 1, беше една от най-интересните по отношение на интригата. Разпределението на местата от 1-во до 3-то се реши в последните няколко кръга. С бронзовите медали тук се поздрави отборът на Атлетик (Провадия). Второто място заеха момчетата от АМФК Лудата Банда, а като шампион на групата бе нагреден AFC The Unity, който успя да спечели безмилостната борба през този сезон.

Големият шампион в 8-ото поредно издание на АМФЛ-Варна се казва ПОРТО BON TOUR! "Синьо-зелените" успяха да защитят своята титла от миналата година напълно заслужено. Те бяха много категорични в желанието си отново да са на върха и не оставиха никакви шансове на своите съперници в PREMIER Лига. На второ място завърши дебютантът в турнира – Зеленина. Играчите на този тим показаха висша мини-футболна класа и "скриха" топката на много от отборите. Заслуженето им вицешампионско място ще им даде нови сили и амбиции в търсене на титлата през следващия сезон. Третото място в Premier Лига бе за отбора на Ядки Детелина. Момчетата с мениджър Александър Петков също имаха своите шансове за титлата, но допуснаха 3 равенства и 4 поражения през сезона, което им коства важни точки в борбата за първото място.

12 купи, 4 приза за феърплей, 32 индивидуални и огромно количество други награди бяха раздадени при закриването на турнира, който с всяка година се развива все повече.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html