Близки на убития след брутален побой 18-годишен Алекс Ангелов от Бяла излизат на протест за възмездие и правосъдие. Припомняме, че преди две години момчето беше жестоко пребито пред дискотека в града заради една цигара. И после почина в болницата. Обвиненият за убийството - 33-годишният Валентин Маринов получи от окръжния съд в Русе присъда от 20 години затвор. В началото на юни тази година обаче Апелативният съд във Велико Търново намали присъдата с цели 17 години -  от 20 на едва 3 години „лишаване от свобода”.

Именно това предизвика недоволство у близки, приятели и познати на убития ученик, които искат справедлива присъда.

В предаването „Здравей, България” лелята на Алекс съобщи, че семейството е получило съобщение за решението на Апелативния съд в четвъртък. А майка му не излизала от дома си. Отивала само на психолог три пъти в седмицата и до гробищата. 

 „От две години градът е в шок. Алекс наистина беше едно добро и лъчезарно момче. Той стоеше на последния чин до вратата и никога той не правеше нищо лошо. Само една усмивка. Напрежението се нагнетява заради намаленото наказание. Настояваме за отмяна на това решение и справедливо такова”, коментира учителка на Алекс.

Приятели на убитото момче определиха решението на Апелативен съд – Велико Търново като срамно.

Протестът ще се проведе в четвъртък от 11 часа.