„Ванга – човек и феномен”. Филм за Петричката пророчица, чиято премиера е на 19 юни. Неговите автори казват, че зрителите ще видят неизлъчвани кадри от лични архиви, както и неизвестни досега нейни пророчества.

“За леля Ванга ще се говори те първа и ще се пишат книги, докато има живи очевидци и хора, които са се срещали с нея. Всеки път, когато стане дума за Ванга, всеки път те ще си припомнят срещите си и ще се установява нещо, което не са разказали. Нормално е да се появи такъв филм след 23 години”, каза режисьорът Стоян Попов за това какво биха могли хората да научат за Петричката пророчица от предстоящия филм, направен в нейна чест.

По думите му най-ценното от филма са неизлъчваните кадри и свидетелства на хора, които са били близки с пророчицата. “Срещал съм се с нея, превеждал съм гости от Русия и дълги години чаках на този филм да му дойде времето”, заяви режисьорът.

Нешка Робева отбеляза, че мъжът ѝ не е повярвал в думите на пророчицата, изречени за живота му. “Отричаше половината от това, което тя казваше. Той се обади на майка си и се оказа, че това, Ванга разказваше, се е случило. Въпреки това, до края на живота си отричаше”, каза Робева.