Променят движението около гробищата в Бургас на Черешова задушница, вижте как да избегнете задръстванията

Полицаи ще регулират движението и при необходимост ще спират колите


Движението за автомобили в района ще бъде организирано еднопосочно

На днешната дата православното християнство отбелязва Черешова задушница. За да се гарантира безпроблемното протичане на деня за почит към починалите, в района на Гробищния парк ще бъдат съсредоточени повече полицейски патрули и служители на дирекция УКОРС на Община Бургас.

Движението за автомобили в Бургаския траурен парк ще бъде организирано еднопосочно. Автомобилите ще влизат през източния вход (до бензиностанция “Петрол”) и ще излизат през южния - ул. ”Транспортна” (главен вход). Поради извършвания ремонт на бул. “Димитър Димов“ движението по ул.“Транспортна“ в посока ВХТИ няма да бъде отклонявано (касае се за участъка от кръговото движение до бензиностанция “Петрол” на влизане в Бургас от Варна).

Полицейските служители ще бъдат разположени по пешеходните пътеки, като ще подпомагат и осигуряват безопасното преминаване на пешеходци. За целта ще спират временно и при необходимост движението на МПС. По възможност, преминаването на пешеходци ще се извършва организирано на групи, като същото ще бъде съобразено със сигналите на светофарните уредби в близост, за да се избегне допълнително затрудняване на трафика.

От ОДМВР-Бургас приканват шофьорите и пешеходците да проявяват толерантност към останалите участници в движението и да спазват разпорежданията на полицейските служители!


В категории: Бургас