Бившият национал на България Христо Златински подсилва Ботев (Враца), научи Sportal.bg. Опитният халф ще се присъедини към тима на 17 юни. 34-годишният полузащитник игра последно в румънския гранд Стяуа, след като прекара три сезона в Университатя (Крайова). Той пристига във Враца със статут на свободен агент, а контрактът му ще е бъде за един сезон. Треньорът на врачани Сашо Ангелов вече се е разбрал със Златински, който има 12 мача с националната фланелка на България. Специалистът разчита на опита и класата на родения в Гоце Делчев футболист, които да помогнат на "зелените" във втория им пореден сезон в Първа лига.

Самият Златински е двукратен шампион на България с екипа на Лудогорец (2014, 2015), с който има още Купа на България (2014) и Суперкупа на България (2015). Той също така е носител на Купата на Румъния за 2018 година.

@@@

Халфът стартира кариерата си в началото на века с фланелката на Пирин (Благоевград). Златински дебютира през сезон 2001/2002 година, а от 2005 година преминава в Локомотив (Пловдив), където играе две години, след което следва трансфер в Локомотив (София). В "Надежда" играе три сезона, след което се завръща на "Лаута" през 2010 година, където остава до 2013 година. Следват две години в Лудогорец, три в Университатя, а миналия сезон беше привлечен от Стяуа, но в началото на тази година напусна гранда от Букурещ. Той остана без отбор през пролетта, тъй като беше записал мачове за Университатя (Крайова) и Стяуа през есента и нямаше право да играе за трети клуб.

@@@


Кариера на Христо Златински:
Пирин (Благоевград) - 56 мача, 5 гола
Локомотив (Пловдив) - 131 мача, 32 гола
Локомотив (София) - 79 мача, 6 гола
Лудогорец - 78 мача, 14 гола
Университатя (Крайова) - 112 мача, 9 гола
Стяуа - 5 мача
Национален отбор
България - 12 мача