Снимки Петел, Морето нет, Булфото

Макетът на Черно море пред Аквариума във Варна преля след ремонта и днешния проливен дъжд.


Триизмерният макет на Черно море пред Аквариума във Варна няма да бъде оцветен, стана ясно преди няколко дни.

Възстановяването на макета е част от ремонтните дейности обхващащи няколко места в Морската градина във Варна по ОП "Региони в растеж" за над 2 млн. лв. През изминалата седмица на място Moreto.net установи, че е премахната оградата около обекта, изградени са нови градинки, около 3D макета, които са зацветени и с поставено поливно съоръжение, недовършена е част от настилката около водния басейн. 

Прави впечатление, че табелките на градовете по макета са полузациментирани на места, което ги прави трудно четими. Водата в макета е пусната, поставена е мрежа в макета, вероятно с цел по-лесно събиране на едрите боклуци.

Повечето варненци помнят макета оцветен като илюстрована карта, което бе и причина да се обърнем към директора на фирмата изпълнител „Хидрострой” Николай Пашов с въпрос кога отново ще бъде боядисана картата, която към момента е в сив цвят, какъвто е вероятно цветът на материала, от който е направена. Стана ясно, че оцветяване на триизмерния макет на Черно море през Аквариума във Варна не е предвидено и няма да се състои.

"Ние възстановихме първоначалния вид на макета. Оцветяването му е станало по-късно и то беше отхвърлено от Националния институт на паметниците на култура", обясни Пашов, цитиран от Moreto.net.


 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html