Окръжната прокуратура  в Благоевград е внесла в съда обвинителния акт срещу футболиста Марио Метушев, който уби по особено жесток начин свой приятел, съобщиха от държавното обвинение. Драмата се разигра преди около година в дома на жертвата в Гоце Делчев.

По данни на държавното обвинение двамата са се занимавали с търговия с нарязан тютюн. В началото на миналата година Метушев предложил на приятеля си Красимир Колджиев заедно да превозят 100 килограма от акцизната стока до Шумен. Колджиев обаче отказал.

По пътя спортистът бил спрян за проверка от полицаи, а по-късно и задържан. След като излязъл от ареста, той започнал да подозира приятеля си в предателство.

На 15 юни футболистът гостувал на Колджиев послучай празника Рамазан Байрам. След употреба на голямо количество алкохол между двамата избухнал скандал и Метушев взел нож и започнал да нанася удари с него по тялото на домакина му, а след това забил острието в областта на шията си. След това футболистът беше настанен в МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза сочи, че по трупа на убития са нанесени 97 прободно-порезни наранявания. 

Две седмици по-късно съдът в Благоевград м наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” на бившия футболист на „Пирин” (Гоце Делчев). Предстои делото да продължи в съда.