Въпреки добрата си кариера като помощник треньор в Англия, Холандия, Германия, Португалия, Русия и още няколко европейски държави със силни първенства, Желко Петрович не е популярно име в Сърбия. Да, той е добре познат с футболните си качества, но не и с треньорските си такива, тъй като никой там не е искал да го назначи за старши-треньор. Причината PlovdivDerby.com научи от известен сръбски футболен човек, който пожела да не разкриваме името му. Като футболист по време на войната в Сърбия той предпочита да премине от неговия черногорски тим в Динамо Загреб, а не в някой от сръбските грандове Партизан или Цървена Звезда, които по това време го желаят в редиците си.

Според нашият сръбски източник Желко е сериозно име в треньорската професия, но едва ли някой знае, дали той ще успее да наложи методите си в българската родна действителност. След като в Сърбия се разчуло, че Ботев Пловдив подписва с Желко, доста българи са звънели по телефоните си на свои приятели в западната ни съседка, за да разпитват за Желко. Сръбските медии до момента не са отразили назначението на черногореца, за разлика от медиите в родината му, където подобаващо новината е била сведена до местното население.

Както вече ви разкрихме кум на Желко е Предраг Миятович, който преди години бе спортен директор на Реал Мадрид. Двамата започват заедно футболните си кариери в черногорския Будучност.

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович ще бъде представен пред медиите в сряда в 10:30ч. Наставникът на „канарчетата“ ще даде пресконференция в конферентната зала на „Футболен комплекс Ботев 1912“. В сряда от 9:00ч. „жълто-черните“ ще проведат тренировка, която ще бъде открита за представителите на медиите. Днешното следобедно занимание на пловдивчани ще бъде закрито за журналисти.