Стереотипите за женската красота в днешно време са пряко наложени от социалните мрежи. Много млади момичета се тревожат твърде много за външния си вид. Те са готови да инвестират много пари, усилия и дори да издържат на физическа болка, за да постигнат перфектния вид.

Както и в случая с известната украинска красавица - 34-годишната жива Барби Валерия Лукянова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя се превърна в живото въплъщение на любимата си кукла 

Валерия стана световно известна, след като е премина през редица операции и козметични процедури с единствената цел: да прилича на кукла. Момичето имаше тежка рутина от упражнения и постоянни хирургически интервенции. Онези, които я познаваха преди, уверяват, че единственото нещо, което е останало естествено върху нея, е цветът на косата. 

 

 

 

Момичето използва невероятно много количество грим, имаше фиксирано лице и неестествено тънка талия. Всички бяха съгласни, че изглежда като пластмасова кукла. Моделът беше силно критикуван за изкуствения си вид. 

 

Днес Валерия е уморена от копиране на пластмасовата кукла

Самата тя заяви пред медиите, че гримът й отнема часове, а диетата се състои главно от пюре от зеленчуци. Момичето прекарва часове във фитнеса, за да поддържа тялото си в добра форма. Това й е докарало физически и психологически срив. Сега обаче моделът започна да публикува снимки, където може да се похвали с много по-здравословен и естествен вид. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Метафизик, медиум, писател, лектор, оперна певица - така се проявява Валерия в акаунта си в Instagram. Тя насърчава девойките да се ориентират към здравословния начин на живот. Устойчивостта в това й позволява да запази фигурата си, но от доста време тя не иска да прилича на Барби, което не може да се усмихва. 

 

 

 

 

 

 

Сега Валерия е научила испански, посветила се на пеенето, популяризира културата и показа на света, че физическата красота не е всичко в живота.

Тя е още по-красива без целия този грим и операции.