В щаба на БСП в Бургас очакват изненади след пристигането на протоколите

Няма вариант да сме трета политическа сила, борехме се за първото място, каза общинският лидер на БСП Живко Господинов


Разочаровани сме от ниския избирателен резултат, каза пред Флагман.бг общинският лидер Живко Господинов

В централата на БСП в Бургас на ул. „Фердинандова“ са в очакване на изненади след окончателното преброяване на вота. Екип на Флагман.бг посети щаба на червените след обявяване на резултатите от европейските избори. Там открихме областния лидер Стойко Танков и общинския председател Живко Господинов, които се надяват на изненади след обработване на протоколите от секционните избирателни секции. 

„Разочаровани сме от ниската избирателна активност, очаквахме по-висока, защото тя е тази, която щеше да компенсира корпоративния вот. За жалост не стана, мисля, че са резонни и резултатите, които последваха. Тази ниска избирателна активност е прецедент. Очаквахме дългия уикенд да повлияе на активността, но не и до такава степен, особено за община Бургас“, каза Живко Господинов. 

Според общинския лидер на БСП причина хората да не отидат до урните е, че червените не са успели да ги убедят в промяната. Живко Господинов е категоричен, че БСП си остава втора политическа сила в областта и няма вариант да бъде изпреварена от друга партия и да бъде изстреляна на трето място. 

Областният лидер на червените Стойко Танков очаква протоколите от избирателните секции

„Няма вариант да сме трети, просто разочарованието е ниската избирателна активност и апатията на хората. Това е изненадата на тези избори. Остава ме си втора политическа сила, но трябваше да се преборим да сме първа, такива бяха и прогнозите, ние до последно бяхме с изравнени резултати с нашите конкуренти. В късния следобед информацията беше за блкизки резултати, в рамките на процент. Изненада е, но не мога да коментирам, докато не пристигнат протоколите, за да можем да ги обработим и чак тогава да видим“, обясни Живко Господинов.
 


В категории: Евроизбори'2019