София. Със сигурност тези избори ги спечели Бойко Борисов. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти пред централата на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Този резултат реабилитира здравия разум и Борисов“, добави Горанов. Попитан за ролята на Цветан Цветанов за резултата на ГЕРБ Горанов коментира, че Цветанов е направил разумното като даде крачка назад заради сделката с апартамента му и начина, по който тя бе интерпретирана.
По думите му сега не е време за равносметката за мястото на Цветанов. „Цветанов само по себе си е политически човек, той изключително много работи. ГЕРБ не може с лека ръка да зачеркне Цветан Цветанов, но това, което подцени Цветанов, тепърва ще си плаща за него“, заяви Горанов.
„Цветан Цветанов има своята роля. Тепърва с Борисов ще определят кой къде ще бъде“, каза още той. „Сигурен съм, че двамата продължават комуникацията си по техния начин, все пак те са авторите на проекта ГЕРБ и не бива да забравяме, че са били заедно много дълго време. Със Сигурност Цветанов е бегач на дълги разстояния, заслужава уважение за всичко, което е правил в годините за ГЕРБ. Със сигурност тези избори ги спечели Борисов“, добави той.
Деница КИТАНОВА