***
София.
От 09.00 часа в хотел „Хилтън“ ще се проведе заключителна конференция по проект „Свързани отворени статистически данни“ на Националния статистически институт.

***
София.
От 09.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър М., Адам П. и др., на които са повдигнати обвинения за безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 09.00 часа в Дома на Европа ще се проведе семинар на тема „Функционална грамотност за всички“.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Тържествена“ на Съдебната палата ще бъде представено изданието на български език „Избрани решения на германския Федерален конституционен съд”. На събитието ще присъства и президентът Румен Радев.

***
София.
От 10.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Любомир Я., на когото е повдигнато обвинение за изнудване.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър М., на когото е повдигнато обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил Д., Паскалис Д. и Юксел Х., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на сдружение „Клъстер на малките и средни износители” за постигнатия напредък в развитието на Сдружение „Клъстер на малките и средни износители”.

***
София.
От 13.00 часа в зала 201 на Националния институт на правосъдието ще се проведе работна среща за обсъждане на предложението на Главния прокурор на Република България за продължаване процеса по оптимизиране структурата на районните прокуратури.

***
София.
От 13.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Добрин С., Георги М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в зала Сердика на София Хотел Балкан ще се състои церемонията по връчването на наградите „Футболист на годината“ на Асоциацията на българските футболисти.

***
София.
От 17.00 часа в Националния исторически музей ще започне концертът „Музикални диалози“ на Камерен хор „Средец“.

***
София.
От 18.00 часа световноизвестният руски фантаст Дмитрий Глуховски ще се срещне с българските си фенове в едно специално събитие в подземията на НДК, създадено за да пренесе българските му фенове в атмосферата на най-новата му творба - аудиосериала „Граничен пост”.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столичната библиотека ще се проведе среща със Светла Кьосева – преводач на май в библиотеката.

***
София.
От 19.00 часа на сцена Backstage, Театър Азарян, ще посрещне софийската премиера на спектакъла „Цикадите”.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Регионалната библиотека „Димитър Талев“ ще бъде дадено началото на инициативата „Дари детските си книжки“.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия Фестивал на Китайската култура във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов“ ще се проведе концерт по повод завършване на начален етап на обучение на IV-а клас при СУ „Емилиян Станев“.

***
Враца.
От 10.00 часа на пл. „Христо Ботев“ ще бъдат изпратени походниците от 73-тия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“.

***
Враца.
От 16.30 часа на пл. „Христо Ботев“ ще се проведат шествие и концерт на детски и юношески мажоретни състави от Враца.

***
Враца.
От 17.30 часа в Младежкия дом ще бъде открита изложбата „Ботевска работилница” и ще бъдат наградени призьорите.

***
Враца.
От 19.00 часа пред Община Враца ще започне концерт на група „Еридан“.

***
Монтана.
От 17.30 часа в Художествена галерия „Кирил Петров” ще бъде открита изложбата „Пейзажи” на Спасич Братислав – Сърбия.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу 14-те обвиняеми по „цитрусовата афера“'.

***
Пловдив.
От 15.00 часа в парк „Лаута“ ще се проведе събитието „Щъркелов ден” – денят, в който осиновеното дете става част от своето ново семейство. То е организирано от Комплексът за социални услуги за деца и семейства.

***
Пловдив.
От 17.00 часа в 18-а аудитория в сградата на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ на ул. „Костаки Пеев“ ще бъде представена книгата „Етюди върху български средновековни култове'' на доц. д-р Димо Чешмеджиев.

***
Пловдив.
От 18.30 часа на централната алея в Цар Симеоновата градина ще се състои тържествената церемония по откриване на състезанията от Републикански преглед по пожароприложен спорт, който ще се проведе до 30 май.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в Къщата на архитекта ще се проведе четвъртото издание на творческата работилница „Детство в КВАРТАЛА”.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа във фоайето на Оперния театър ще бъде представена изложбата живопис „Il suono del mondo“ на Валентин Дончевски.

***
Шумен.
От 10.00 часа на фитнес площадката до ВиК ще се проведе фитнес тренировка, част от събитията, с които Общински младежки съвет Шумен се включва в Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week.

***
Шумен.
От 10.30 часа в градинката пред НЧ „Тодор Петков 1963“ ще се проведе акцията „За да няма страх, спазвай пътния знак!”.

***
Шумен.
От 13.30 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с НПО”.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия Правна и опазване на обществения ред”.

***
Шумен.
От 15.30 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Бюджет и финанси“.

***
Шумен.
От 16.30 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Екология и селско стопанство”.