Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започва участието си на "Ролан Гарос" срещу опитния Янко Типсаревич. Двубоят ще започне след 13:30 часа на "Корт 1" и ще бъде излъчван на живо по БНТ 3 и "Евроспорт". Преди него трябва да приключи срещата на Петра Мартич срещу Онс Жабур (6:1 в първия сет).

Григор и Типсаревич са играли седем пъти, като българинът има само две победи, но пък едната от тях именно е на единствения им предишен сблъсък на клей - на "Мастърс"-а в Монте Карло през 2015-а със 7:6(3), 6:1.

Григор Димитров направи тренировка с Фабио Фонини в навечерието на надпреварата. Италианецът се намира в момента в много добра форма, а Гришо се опитва да вървърне своята.
 

Българинът се включи чрез “уайлд кард” в турнира в Женева през миналата седмица, в опит да подобри представянето си. След преминаването на квалификациите обаче хасковлията отпадна в първия кръг от Федерико Делбонис. Бившият №3 в света направи промени в треньорския си щаб преди няколко седмици. След като се раздели с Даниел Валверду, към екипа му се присъедини Радек Щепанек. Той все още разчита и на Андре Агаси.
 

Янко Типсаревич, който е бивш№8, трябваше да се справя с много контузии през последните два сезона. Сърбинът претърпя травма по време на Уимбълдън 2017 и се наложи да отсъства през цялата 2018 година.
Завръщайки се, Типсаревич изигра първия си мач на Откритото първенство на Австралия, но претърпя поражение именно от Григор Димитров в първия кръг.