У дома само аз харесвам пресен босилек, така че половината от тези картофки направих с копър. Можете да замените виното с бира, казвала ми е мама,

Отвече ви разкрихме как . Посочихме ви и

Или въобще да ги пропуснете. Подходящи са, както за гарнитура, така и като основно ястие. Картофките отвътре остават меки, а ароматната коричка става много хрупкава.

Продукти:

1 кг пресни картофи
60 грама галета
шепа босилек 
(или копър)
черен млян пипер
1/2 чаша бяло вино
зехтин, сол

Начин на приготвяне:

В купичка смесваме наситнения босилек, галета, черен млян пипер, сол и зехтин, колкото да се получи еднородна каша.

Ето как да направим картофките на ветрилце:

За целта взимаме две дървени шишчета и ги слагаме пред и зад картофа



С нож започваме да правим успоредни разрези, като основно внимаваме за първия, да не разрежем картофа до край. С останалите няма да има проблем, тъй като дървените клечки ще спрат разрязването на картофа. 


Дебелината на отделните филийки е около 6-7 мм. 
 

С помощта на малка лъжичка слагаме по-малко от сместа, така че филийките да се разтворят като ветрилце и да не слепнат по време на печене.
 

Нареждаме ги в тавичка, с малко вода и бяло вино, поливаме ги с още малко зехтин и печем във фурната за около 40-50 минути на 190 градуса.

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!