Нормално е започнал изборният ден в Хасковска област. Това съобщиха за XNEWS.BG от районната избирателна комисия.

Всички 474 секции на територията на областта са започнали нормално работа. Не е имало забавяния. Към 8:30 часа няма подадени жалби и сигнали

От РИК допълниха, че на места е имало липса на секретари и членове, като в момента те се заменят от комисията. В 75-та секция в Хасково е липсвал председателят, но той вече е заменен.

В Хасковска област право на глас имат 214 316 души. В 106 секции има машинно гласуване, 47 от които са в областния град. Хора с увредено зрение и двигателни затруднения ще могат да упражнят правото си на глас в 26 секции в 11-те общини на областта. Подвижните секции са 4 – 2 в Минерални бани, и по една в Хасково и Ивайловград.Специализирани секции са разкрити в МБАЛ – Хасково, Центъра за психично здраве в Хасково и следствения арест в Хасково.

От вътрешното министерство съобщиха, че няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите. Охраната на изборните помещения през изминалото денонощие протече нормално. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали тази сутрин са предадени на избирателните комисии.

За осигуряване на охраната в Хасковско са ангажирани 605 полицейски служители.