Една обикновена българска майка се бори за живота на сина си. Невероятно талантливият Алекс има нужда от средства, за да живее.
 
Момчето е даровит художник и доскоро успява да плаща лечението си с продажбата на картините, които рисува. От известно време, обаче, е на легло в болницата и гледа света само през прозореца.

 

 
 
 
 
 


Ето и трогателната изповед на майката на Алекс - Весела:
 
 


"Здравейте! Казвам се Весела Колева и съм майка на най-специалното момче на света! Тези ,които следят страницата на Александър знаят нашата история,но ще преразкажа накратко.Детето ми страда от мускулна дистрофия тип Бекер.Това е една по-лека форма на коварното заболяване,но също води до постепенна инвалидизация.

Преди години започнахме лечение в Израел,което е експериментално,но дава доста добри резултати. За съжаление методите,които не са одобрени и доказани в световната практика не се финансират от фонда за лечение на деца. Така започна и нашата кампания.

За щастие Александър успяваше благодарение на таланта , трудолюбието и упоритостта си почти изцяло да осигурява средства за лечението си. Години наред животът му беше непрекъснат труд, учене, рехабилитация... За съжаление борбата с едно такова прогресиращо заболяване е дълга и трудна.

Преди две години поради усложнения след дихателна инфекция се наложи да постъпи в болница. Докато се изолира причинителя, той спря да диша, наложи се апаратна вентилация, направи се трахеостомия.... Пребори се! Започна да диша самостоятелно и се прибра вкъщи. Лекарите, обаче не посмяха да махнат трахеостомната канюла заради основното заболяване.

При подмяната и след два месеца се зарази с друга болнична бактерия, която вече две години не може да се изчисти. Тя колонизира около канюлата и докато тя е там и бактерията ще бъде. За да се пристъпи към деканюлизация, той трябва да има достатъчно ефективно самостоятелно дишане. Вече две години детето ми живее в интензивно отделение. Пред очите му умират хора. Гледа как сезоните се сменят през прозореца... Празници, делници... За него се грижи прекрасен колектив от лекари, сестри и санитарки, които са и негови приятели, но е крайно време да се прибере вкъщи. Преди месеци купихме апарат за инвазивна и неинвазивна вентилация, който ще му е необходим, докато укрепне, но за да стане дишането по-ефективно, му е нужна сила.

Препаратите от израелската клиника свършиха, а те освен повишаване на двигателната активност, подобряваха работата на сърце и бял дроб. След седмица ще пътува натам семейството на едно болно детенце от Пловдив, което може да занесе проби за анализ и да ни донесе лекарства, но...

Не достигат пари... Щеше ми се да има друг начин,но... Трябва пак да помоля за помощ!

DMS ALEX на 17 777

PayPal: [email protected] Дарителсската сметка на Алекс е :

BG 26 UBBS 800210 129 048 30

Александър Спартаков Ангелов

ОББ-клон Кюстендил
bic код: UBBS BGSF