836 евро бе принуден да плати американски турист, който поискал да си хапне калмари и да изипе няколко бири със салата Цезар на плажа на гръцкия остров Миконос.

"Не посещавайте това място, капан е", написал туристът в TripAdvisor и прикачил снимка на голямата сметка. Той поръчал една порция калмари, шест бири и три салати. Цената на една освежаваща напитка била 25 евро, на основното ястие - 98,50 евро, а на гарнитурата 19,80 евро. По думите му, тези високи суми не били опоменати в менюто.

Собственикът на ресторанта обаче е на друго мнение. Той твърди, че клиентът му не просто бил доволен, но и оставил 50 евро бакшиш. Все пак, бизнесменът бе категоричен, че посетителите трябвало да се придържат към комбо менюто за 15 евро, което заведението предлагало, щом сумата им дошла в повече.

"Цените ни отразяват нашите усилия и качеството на храната, която се сервира на един от най-хубавите плажове в света. Но естествено, можем да симпатизираме на недоволен клиент", казва собственикът Димитрис Каламарис пред Daily Mail.

"Думата "капан" обаче е несправедлива. Как може луксозните хотели да отдават стаи за 200 - 300 евро и никой да не ги сравнява с хостелите? Как може едни да слагат цена от 50 евро за яке, а друи - хиляди? Всички ли сме крадци, престъпници, лоши хора? Ние ценим нашите клиенти и сме създали продукт, който отговаря на цената си", допълва Каламарис.

Той посъветва тези, които не могат да си позволят храната му, да си поръчат специалното комбо меню, което било малко, но можело да даде представа на не толкова заможните хора, какво е вкусна храна.

Последва данъчна проверка, която показа, че ресторантът не е в нарушение. Появи се и втори случай, в който германски турист плати 300 евро. За всеки човек на плажа, заведението таксува сума от минимум 25 евро.