Най-титулуваният български волейболен треньор на клубно ниво Радостин Стойчев бе официално представен като новия старши треньор на италианския Калцедония (Верона). Стойчев беше привлечен на поста миналата седмица, след като от клубът се разделиха със сръбската легенда Никола Гърбич. Договорът на българският специалист е за три години, като от клуба са се прицелили към първите места в класирането.

"Започва нова ера. Това ще бъде тригодишен проект, различен от предишните. Искахме да променим и повишим нивото си. Добре дошъл на Радо и хубава работа. Избрахме го, защото ни даде една и съща философия, каквато следвам в моята компания, да се държи максимално добре както на игрището, така и извън него", заяви президентът на Верона Стефано Магрини при представянето вчера.

"Защо избрах Верона ли? След първата среща, която имах с ръководството, бях положително настроен. Харесаха ми всички партьори, а аз и президентът се разбрахме веднага. Амбициите на този клуб? Говорим за три години, в първия сезон искаме да изградим млад отбор с голям потенциал, да работим добре с уважение и смирение, за да се стремим да израстваме през втория сезон, когато искаме да се затвърдим, за да се доближим до най-добрите отбори през третата година", заяви Радо Стойчев при представянето си.

"Трансфери? Обсъждаме различните възможности, за да намерим подходящите играчи за този проект. Обмисляме да вземем млади и перспективни волейболисти с голям потенциал. Освен това ще имам Емануеле Бирарели, когото познавам доста добре, и в който имам изключително доверие на полето и в съблекалнята. Познавам и Себастиан Соле, който винаги е готов да се раздаде за отбора. Казийски и Бойер ли? Матей не, Стефан да!".

"Ентусиазмът ми не се е променил. Искам да работя и да печеля. Сега имам повече опит и увереност, отколкото в Тренто. Ще изисква работа, смирение и уважение, за да постигнем големите си цели".

"Италианското първенство със сигурност е най-силното в света. За да откриете нови таланти, трябва да работите добре в школата. Обсъждаме и проект за нашата детско-юношеска школа, който включва и волейболното училище, открито в България от мен и Матей Казийски. Трябва да мислим за бъдещето, да работим по най-добрия начин, за да развием таланта", завърши Радо Стойчев.