Синът на издирвания за две убийства Стоян Зайков-Чане - 14-годишният Стивън, е една от основните надежди на разследващите да намерят баща му. Двамата често пътували в Рила и разследващите го питат къде го е водил татко му и какви маршрути са използвали за преходите си, пише в. "Уикенд".

Детето ходи всеки ден, придружено от полицаи, в къщата им в кв. "Полето" в Костенец, за да храни животните, които семейството гледа. Разпитите са неформални, за да не се стресира ученикът. Той е и най-близкият до Зайков човек.

43-годишният мъж, издирван за убийството на бившата си жена Милена Шишкова и братовчед си Валентин Петров, е скаран с родителите си. Те са под полицейска закрила, тъй като има риск Чане да тръгне да им отмъщава.

От убийството на Милена на 10 май от Зайков няма и следа въпреки масираното полицейско присъствие в Костенец. Разследващите предполагат, че той се крие в района, защото го познава добре. В Рила той се спотайвал 2 месеца, за да не бъде вкаран в затвора по присъда за кражба.

Има обаче версия, че Зайков е успял да избяга в Гърция след убийството на Петров, който бе намерен мъртъв в дома си на 14 май. Заради липсата на взлом се предполага, че укривал братовчед си. Зайков може и да го е подкупил, тъй като ден преди разстрела на Милена изтеглил спестяванията си - 28 хиляди лева.

Засега от МВР успяха да открият пушка, която отговаря като калибър на тази, с която бе убит Петров. Оттам обаче пазят в тайна резултатите от експертизата, която трябваше да установи дали оръжието е на Зайков.

"Приятели, нека всички се молим на Бог да заловят изрода, който отне живота на сестричката ми Миленка, за да можем да си вземем тялото ѝ от болницата и да я положим и приготвим спокойно да заспи вечния си сън", написа във фейсбук сестрата на Милена - Славяна. Тя и семейството ѝ също са под полицейска закрила.