Над 20 противници се уплашиха от непобедения български талант Здравко Попов (6 успеха, 5 с нокаут и 1 равен). Той трябваше да се бие тази вечер на голямата галавечер в Манчестър, където в основния мач Хюи Фюри ще се изправи срещу Крис Норад (Кан). На същото шоу Борислава Горанова излиза срещу британската звезда Савана Маршал.

22-годишният великотърновец пристигна в Манчестър, но в крайна сметка няколко поредни съперника отпаднаха по различни причини.

Галавечерта ще се предава пряко по Диема спорт от 21.00 ч.

Първоначално Попов трябваше да се бие с Роланд Хамар (5 победи и 4 загуби). Той се беше съгласил да се бие още на 12 май, но Британският боксов борд не го одобри с основанието, че българинът е в една категория по-горе.

„Над 20 боксьори ми отказаха директно с основание, че не са подготвени – призна мениджърът Васко Алексеев. - Имахме и няколко резервни варианта. Някои от тях поискаха много сериозни суми с твърдението, че Попов е опасен боксьор. Търсихме в Испания, Холандия, Германия и Франция. Флавиен Богонго прие срещата, но се оказа, че той няма френски паспорт и се нуждае от виза. Валид Талби също прие в сряда вечер, но след това се оттегли в четвъртък. После договорих унгареца Пал Олах, но Британският боксов борд отказа този вариант. В последния момент получих одобрение за словака Михал Газдис, но неговият мениджър отказа с довода, че Здравко е прекалено опасен боксьор. В петък имаше вариант да вземем двама никарагуанци с тегло около 71 кг. Те бяха в Англия и трябваше да се бият на друга галавечер, която пропадна в последния момент. Помолихме Борда да ги допуснат да се бият със Здравко. Единият беше готов да дойде, но ни отказаха отново. Късметът не беше с нас. Здравко е само на 22 и бъдещето е пред него. Тепърва ще се отварят още много шансове.“
Здравко Попов победи в своя последен мач италианския ветеран Джузепе Лаури на галавечерта в "Арена Армеец" през миналата година.